Home / Knjazevčani / 11 medalja sa Gala kupa za knjaževčane

11 medalja sa Gala kupa za knjaževčane

Članovi Pauerlifting i bodi bilding sport kluba Knjaževac osvojili su sedam zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu medalju na takmičenju koje je održano u nedelju u Nišu.

U nedelju, 23. decembra u Nišu je održan  tradicionalni 23. Gala kup u Pauerliftingu Classic (bez opreme) i Equipped (sa opremom), učestvovalo je oko 50 takmičara iz 18 klubova iz Srbije i Bosne i Hercegovine.




Pauerlifting i bodi bilding i sportski klub „Knjaževac“  nastupio je na ovom prvenstvu sa osam  od planiranih deset takmičara.  Zbog  povreda u toku priprema, Jelena Marinković i Aleksandar Tošić bili su sprečeni da  učestvuju na  prvenstvu.

Da je bila u mogućnosti da učestvuje, Jelena bi osvojila titulu aposolutno najjače takmičarke na ovom kupu, a Aleksandar izvanredan plasman u kategoriji muškaraca sa opremom. Klupski drugovi im žele brz oporavak i još bolje rezultate u narednoj takmičarskoj sezoni.

I pored sportskih povreda Pauerlifting i bodi bilding i sportski klub „Knjaževac“ ostvario je  izuzetan uspeh, osvojivši ukupno 11 medalja, od čega su sedam zlatnih, tri srebrne i jedna bronzana, kao i 5 pehara za ukupni plasman, a to je po kategorijama izgledalo ovako:

Aleksandar Radisavljević osvojio je zlatnu medalju u disciplini „Equipped Pauerlifting“ u kategoriji muškaraca do 105 kg. sa podignutih 560 kg. u totalu. Aleksandar je takođe osvojio zlatnu medalju u kategoriji juniora do 105 kg. i pehar za najuspešnijeg takmičara u kategoriji do 105 kg. sa opremom.

Stefan Dinić osvojio je zlatnu medalju u disciplini „Equipped Pauerlifting“ u kategoriji muškaraca do 83 kg. sa podignutih 480 kg. u totalu. Stefan je takođe osvojio pehar za najuspešnijeg takmičara u kategoriji do 83 kg. sa opremom.

Milan Ničić osvojio je bronzanu medalju u disciplini „Classic Pauerlifting“ u izuzetno jakoj konkurenciji u kategoriji muškaraca do 83 kg. sa podignutih 467.5 kg. u totalu.

Srđan Ristić osvojio je zlatnu medalju u disciplini Bench press za osobe sa invaliditetom u kategoriji do 80 kg. sa podignutih 85 kg. Srđan je takođe osvojio pehar za najuspešnijeg takmičara u kategoriji osoba sa invaliditetom do 80 kg.

Vesna Nikić osvojila je zlatnu medalju u disciplini Bench press za osobe sa invaliditetom u kategoriji do 86 kg. sa podignutih 60 kg. Vesna je takođe osvojila pehar za najuspešniju takmičarku u kategoriji osoba sa invaliditetom do 86 kg.

Marija Rakić osvojila je zlatnu medalju u disciplini „Classic Pauerlifting“ u kategoriji žena do 72 kg. sa podignutih 235 kg. u totalu. Marija je takođe osvojila zlatnu medalju u kategoriji veteranki M1 do 72 kg i pehar za najuspešniju takmičarku u kategoriji žena do 72 kg.

Milica Mladenović osvojila je srebrnu medalju u disciplini „Classic Pauerlifting“ u kategoriji žena do 57 kg. sa podignutih 187.5 kg. u totalu.

Aleksandra Stanković osvojila je srebrnu medalju u disciplini „Classic Pauerlifting“ u kategoriji žena do 52 kg. sa podignutih 205 kg. u totalu. Aleksandra je takođe osvojila srebrnu medalju u kategoriji juniorki do 52 kg.

Odlazak na ovo takmičenje pomogla je lokalna samouprava i Sportski savez Knjaževca.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...