Home / Doma kulture Knjaževac / Knjaževački kraj – potencijali, stanje i perspektive razvoja – Naučna konferencija u Knjaževcu

Knjaževački kraj – potencijali, stanje i perspektive razvoja – Naučna konferencija u Knjaževcu

Dvodnevni naučni skup pod nazivom „Knjaževački kraj – potencijali, stanje i perspektive razvoja“ održaće se 19. i 20. aprila  u Domu kulture u Knjaževcu.

Pod pokroviteljstvom Opštine Knjaževac, i zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji, Narodna biblioteka “Njegoš” i Srpsko geografsko društvo organizuju Naučnu konferenciju “Knjaževački kraj – potencijali, stanje i perspektive razvoja”, koja će se održati 19. i 20. aprila 2019. godine u Društvenom klubu Doma kulture.

Konferencija je interdisciplinarnog karaktera i organizovana je u cilju afirmacije naučnih istraživanja u Knjaževcu i okolini, iz oblasti fizičke i društvene geografije, demografije, geologije, speleologije, arheologije, lingvistike, folkloristike, obrazovanja, kulture i očuvanja kulturnog nasleđa.



Učesnici Konferencije, profesori Geografskog fakulteta u Beogradu, lingvisti Balkanološkog instituta SANU i lokalni istraživači i autori, dugogodišnji su saradnici Biblioteke na poslovima naučnoistraživačkog rada i izdavačke delatnosti, a svoj doprinos istraživanju i proučavanju knjaževačkog kraja dali su i u svojim naučnim i stručnim radovima, štampanim u zborniku radova Konferencije.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...