Home / Knjaževac / Rok kamp za devojčice biće održan u Knjaževcu

Rok kamp za devojčice biće održan u Knjaževcu

Treći rok kamp za devojčice biće održan u Knjaževcu od 14. do 20. jula. Konkurs za mentorke i njihove učenice otvoren je od 6. do 26. maja.

Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama iz svih delova Srbije, uzrasta od 11 do 14 godina, koje se interesuju za rok muziku. Tokom sedam dana učesnice će učiti osnove ili usavršavati sviranje gitare, bas gitare, bubnjeva i klavijatura, a po prvi put ove godine, neke od devojčica će imati priliku da nauče osnove koncertne produkcije i podešavanja zvuka.

Devojčice će zajedno napraviti svoje bendove sa kojima će vežbati, a poslednjeg dana kampa svaki bend će izvesti po jednu pesmu na koncertu otvorenom za publiku.




Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi, u program su uključene i radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom.

Mentorke i gostujući edukatori će sa devojčicama razgovarati o predrasudama i stereotipima, raditi na njihovom samopouzdanju i tremi, ali i ohrabrivati njihove talente i potencijale.

Ovogodišnji novitet u okviru Rok kampa jeste to da će za učešće u kampu moći da se prijave i muzičarke koje žele da budu mentorke devojčicama i da ih tokom trajanja kampa u Knjaževcu uče sviranju instrumenata.

Za učešće o kampu muzičko obrazovanje devojčica nije presudno, kao ni posedovanje sopstvenog instrumenta. Važna napomena jeste ta da će ove godine moći da se prijave i učesnice iz prethodne dve generacije i to isključivo za sekciju koncerte produkcije i podešavanja zvuka.

Iza Rok kampa za devojčice stoji tim mladih i posvećenih žena Organizacije za promociju aktivizma OPA u okviru programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX, koji se realizuje od 2010. godine u saradnji sa velikim brojem organizacija, kolektiva, umetnica i umetnika.

Detaljne informacije o konkursu, kao i način prijave za učesnice i mentorke ovogodišnjeg Rok kampa za devojčice mogu se pronaći na sajtu organizacije FEMIX ili na Fejsbuku.




Izvor RTS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...