© 2020 GitHub, Inc. Milija Miletić o ostanku mladih nakon školovanja u svom mestu - Knjaževačke vesti
Home / Knjaževac / Milija Miletić o ostanku mladih nakon školovanja u svom mestu

Milija Miletić o ostanku mladih nakon školovanja u svom mestu

 

 

Narodni poslanik Milija Miletić na protekloj sednici Narodne Skupštine Republike Srbije govorio je o velikim potrebama mladih koji upisuju poljoprivredne fakultete i škole, a koji bi mogli da se kroz školovanje kasnije priključe struci u okviru školovanja i studiranja u novoformiranim zadrugama u Srbiji. 

On se posebno osvrnuo na važnost sprege između visokih škola, fakulteta, zadruga i vtereinarskih stanica, gde bi budući stručnjaci iz oblasti poljoprvrede i veterine mogli da stiču praktična znanja, a kasnije ih praktično primenjivali u istim ustanovama i zadrugama, gde bi se i zaposlili.

Na ovaj način mladi ljudi ostajali bi da žive i rade u svojim opštinama i gradovima, a drastično bi i smanjili migraciju mladih stanovnika, kaže Miletić.

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić smatra da bi se na ovaj način pospešio razvoj poljoprivrede u Srbiji, a posebno u malim sredinama na jugu i istoku Srbije.

Kroz dualno obrazovanje i adekvatne programe Nacionalne službe za zapošljavanje bio bi obezbeđen ostanak mladih poljoprivrednih stručnjaka u zadruge i veterinarske stanice, odnosno u svoja mesta, opštine i gradove, poručio je Miletić.

 

Ostavite komentar :

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Nova radna mesta za Knjaževčane u nemačkoj HATIBI (Video)

Danas je u industrijsoj zoni u Knjaževcu  otvorena fabrika nemačke kompanije Hatiba. ...

%d bloggers like this: