Home / Timocka krajina / Knjaževac / Održana 33 SO Knjaževac (Foto & Video)

Održana 33 SO Knjaževac (Foto & Video)

BaseName_00011
-Danas je održana 33 sednica Skupštine opštine Knjaževac, sazvana po hitnom postupku,  radi usvajanja programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Član komisije za uređenje zemljišta Dalibor Stanojević obrazložio je odbornicima hitnost i cilj donošenje ove odluke.

“U ovoj godini u zakup će biti ponuđeno 4921 hektar zemlje u državnoj svojini. Donošenjem ove odluke u zakonskom roku, stekli smo uslove da konkurišemo kod Ministarstva poljoprivrede za pomoć kod uređenja zemljišta, pre svega za uređenje atarskih puteva, u iznosu od 70 odsto od vrednosti tih projekata“.Zakup poljoprivrednog zemljišta nekim opštinama u Srbiji obezneđuje značajne prihode koji se kreću i preko 300 miliona dinara. U našoj opštini taj prihod je skromnih dva miliona dinara. Zbog toga bi, kaže Stanojević, u narednom periodu, pored programa komasacije, valjalo povećati i interesovanje poljoprivrednika za uzimanje zemljišta u zakup.

Odluka je nakon toga  usvojena većinom glasova odbornika vladajuće koalicije, što će  omogućiće opštini Knjaževac da konkuriše za sredstva Ministarstva poljoprivrede, pre svega za uređenje atarskih puteva.
U nastavku teksta možete videti fotografije i video snimak sa jedne od najkraćih Sednica Skupštine u Knjaževcu.

Leave a Reply

x

Check Also

Koncert ansambla KOLO – 4.oktobra

Dom kulture Knjaževac u subotu 4.novembra organizuje koncert ansambla KOLO. Početak koncerta ...