Home / Knjaževac / Kao u Švajcarskoj – Radovi na parternom uređenju naselja Devete brigade u Knjaževcu

Kao u Švajcarskoj – Radovi na parternom uređenju naselja Devete brigade u Knjaževcu

Predsednik Opštine Milan Đokić i direktor Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju, sa saradnicima, danas su obišli   radove na parternom uređenju naselja Devete brigade.
”Kada posao bude završen, ovak kraj ličiće na mali komad Švajcarske u centru istočne Srbije”, kazao je Đokić.

Počelo je parterno uređenje naselja Devete brigade. Uređenjem zelenih  površina, prostora za najmlađe, izgradnjom sportskih terena i novih parking mesta, ovaj deo grada dobiće sasvim novo lice, kazao je, obilazeći radove, predsednik Opštine Milan Đokić.

”Čitav ovaj prostor biče kompletno parterno uređen. Biće mnogo više parking mesta, novih uređenih zelenih površina, više od 50 novih stabala drveća. Trudimo se da žiteljima ovih stambenih zgrada pružimo mogućnost da uživaju u zelenilu, ali i da imaju sve ono što im je potrebno za kvalitetan i dobar život. Između zgrada, biće sportskih terena, još jedna teretana na otvorenom. Nove zelene površine imaće i sisteme za zalivanje, a održavaće ih naše komunalno preduzeće. Hoćemo da ovaj kraj liči na mali komad Švajcarske u centru istočne Srbije.”


Projekat uređenja Devetih brigada uradili su stručnjaci Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju. Posao bi, prema rečima direktora Mladena Radosavljevića, trebalo da bude okončan do avgusta.

”Naše preduzeće uradilo je projekat uređenja ovog prostora. Predvideli smo više od 6000 kvadrata uređenja. Radovi će biti završeni u avgustu, možda i ranije, ako dozvole vremenski uslovi. Vrednost radova je oko 23 miliona dinara, a izvođač je Transkop iz Svrljiga”.

Pored ovog naselja, građevinske mašine su i u ulici Branka Radičevića, gde se radi na izgradnji novih trotoara, a sredinom juna znaćemo i ko će graditi novi most na Svrljiškom Timoku.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...