Home / Timocka krajina / Knjaževac / DOČEK PRAVOSLAVNE NOVE GODINE u Timockoj Krajin

DOČEK PRAVOSLAVNE NOVE GODINE u Timockoj Krajin


http://slike.hr/slika.php?z=mira00.jpg

Mira Škorić u Zajecaruhttp://www.klubtvrdjava.com/wp-content/pics/grupa-357-300x271.jpg

357 u Zajecaru


Zajecar

Pravoslavni narodi koji poštuju julijanski kalendar večeras dočekuju novu 2010. godinu.

Doček će biti organizovan na trgovima u mnogim gradovima u Srbiji i rasejanju.

Zaječarci će Srpsku novu godinu dočekati na Trgu oslobođenja uz pevačicu Miru Škorić i bend 357, topao čaj i  grejanu rakiju.

Na platou ispred Doma kulture u Knajževcu predviđen je nastup grupe “Valentino”, a nakon ponoćnog vatrometa okupljene će zabavljati trubači.

Organizator novogodišnje proslave na gradskom trgu u Negotinu je Crkvena opština i Hram Svete trojice.

Inače, julijanski 1. januar u našem narodu je poznat i kao Vasiljevdan, Mali Božić i Srpska nova godina a toga dana se u svim pravoslavnim hramovima u zemlji služi liturgija Svetog Vasilija Velikog. U zaječarskoj crkvi počeće u 8 sati.
PRODUŽEN RAD LOKALA

Tokom proslave Srpske nove godine, organizatori novogodišnjeg slavlja mogu da rade duže nego što je propisano gradskom odlukom o radnom vremenu.

Gradska uprava neće izdavati pojedinačna rešenja o vlasnicima objekata, navodi se u saopštenju.

Neophodno je preduzeti sve mere kako ne bi došlo do kršenja javnog reda i mira, uznemiravanja građana i točenja alkohola maloletnim licima.


Knjazevac


Knjazevcani za Srpsku novu godinu uz grupu Valentino

valentino 6 iz diskografije
Tradicionalini doček Srpske,ili Pravoslavne nove godine, u Knjaževcu će 13. januara biti u znaku grupe ’’Valentino’’. Koncert, sa predgrupama, počinje u 21,30 na pozornici ispred Doma kulture. U ponoć, posetioce očekuju trubači i vatromet.pogledajte kako je izgledalo veselje proteklih  godina.

detaljnije

rtz

3 comments

  1. Placa ih budzet. Stoji cinjenica da se sve siromasnije zivi i da je sve veca razlika u kvalitetu zivota izmedju ovakvih sredina i prestonice. Sa druge strane u ovom gradu jos je vece siromastvo i sivilo ponude kulturnog i zabavnog zivota. Danas po istrazivanjima upravo mediji serviraju kulturne i estetske obrace vrednosti i afinitete kod mladih pa… Još o ovome… i kod starijih. U tome prednjaci Grand masinerija. Kafedzije su kod nas za praznike inkasirale mnogo vise para nego sam pomenuti umetnik sinoc koji se godinama odrzao na estradnoj sceni i cije hitove znaju generacije. Ljudima se ne moze ugoditi. Jedni su zeljni free koncerta, drugi vodjeni ukusom nisu zadovoljni izborom izvodjaca, trecima je dosta svega. Meni se licno nije dopalo ono sto drugi nisu toliko primetili a odnosi se na propuste u organizaciji i sto to sve nekeko lici gotovo uvek da je organizovano pomocu stapa i kanapa i ako imamo srecu da imamo ustanovu za nosioca takvih aktivnosti sa mogucnostima kojim retko ko ima da se pohvali. Ocito je da se neki politicki akteri u regionu mnogo vise sluze poreskim parama i to u mnogo vecim ciframa da bi igrali na ruku – Hleba i igara, tako da je ovo tek neznatno. Sve u svemu narod je imao retku priliku da u ovo hladno zimsko vreme se zabavi i navuce u poslednje vreme tako skupi osmeh na lice..

  2. Valentina Šekarić

    Čitala sam nedavno neke statističke podatke koji kažu da je u Srbiji svako treći čovek na ivici siromaštva!?! Nakon ovakvih poražavajućih vest ne mogu, a da se ne zapitam ko onda plaća sve te Škorićke, Cece, Karleuše, Aleskićke na trgovima širom Srbije?!? Odakle para za sav taj luksuz u kome dotične žive ako je narod – gladan?

  3. …a narod sve siromašniji…kome je, više, do pesme!

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževačka policija dobija nova vozila

  Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je 710 novih patrolnih vozila, koja su ...