Home / Ekonomija / ČAK 9 KONKURSA ZA BESPOVRATNA SREDSTVA I POMOĆ BIZNISU JE U TOKU!

ČAK 9 KONKURSA ZA BESPOVRATNA SREDSTVA I POMOĆ BIZNISU JE U TOKU!

 

 

Čak 9 konkursa za bespovratna sredstva i pomoć biznisu je u toku. Odavno nije bilo ovoliko mogućnosti da se dobiju neke subvencije ili stručna pomoć za biznis.

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije održava Konferenciju za štampu u ponedeljak, 15.04. od 11h, u sali RARIS-a, Trg Oslobodjenja br. 1 u Zaječaru.

Za one koji su već u poslu kao i za one koji se spremaju da otpočnu neki biznis.

Za mašine, softvere, opremu, standarde i još mnogo toga.

Na raspolaganju od 75.000 do 50.000.000 dinara.

Sledi pregled konkursa u toku:

Ministarstvo privrede Republike Srbije



 

  1. Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2019. godini – do 20% subvencionisani kredit kod Fonda za razvoj Republike Srbije (https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podsticanja-preduzetnistva-kroz-razvojne-projekte-u-2019-godini/ )
  1. Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2019. godini – do 30% subvencionisani kredit kod Fonda za razvoj Republike Srbije (https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podsticanja-razvoja-preduzetnistva-kroz-finansijsku-podrsku-za-pocetnike-u-poslovanju-u-2019-godini/ )
  1. Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2019. godini – sufinansiranje do 25% za kredit preko poslovnih banaka i lizing kompanija (https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podrske-malim-preduzecima-za-nabavku-opreme-3/ )

RAS – Razvojna agencija Srbije

 

  1. Program podrške sektorima prerađivačke industrije za unapređenje poslovnog ambijenta i povećanje konkurentnosti MMSP u četiri oblasti: industrija mašina i opreme; prehrambena industrija; drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike – sufinansiranje do 40% opravdanih troškova (http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-sektorima-preradivacke-industrije-1 )
  1. Program podrške internacionalizaciji MSP kroz individualno učešće na međunarodnim sajmovima u inostranstvu – sufinansiranje do 40% opravdanih troškova (http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-internacionalizaciji-msp-kroz-individualno-ucesce-na-medunarodnim-sajmovima-u-inostranstvu )
  1. Program standardizovane usluge mentoringa mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima u sektorima prerađivačke industrije u četiri oblasti i to: industrija mašina i opreme; prehrambena industrija; drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike (http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-pruzanja-standardizovane-usluge-mentoringa-sektorima-preradivacke-industrije )
  1. Program tandardizovane usluge mentoringa namenjena mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima, klasterima i zadrugama u 2019. godini (http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-sprovodenje-standardizovane-usluge-mentoring-2019 )

ENECA – Pokreni se za posao

 

  1. Program podsticanja preduzetništva kroz donaciju u vidu opreme, licenci ili sertifikata, standardizacije i optimizacije neophodne zа pokretanje ili unаprеđеnjе biznisa (https://pokrenisezaposao.rs/ )

USAID – Projekat „Konkuretno“

 

  1. Pomoć za izvoz start-up i manje razvijenim firmama iz sektora prerade voća i povrća. Za više informacija javite se Bobanu Kostandinoviću u RARIS-u na mejlboban.kostandinovic@raris.org Ili telefon 065 80 24 624.

Sve informacije dostupne su i na sajtu RARIS-a i linku: http://skr.rs/Wz8



RARIS je osnovan od opština/founded by municipalites: Boljevac, Kladovo, Knjaževac, Majdanpek, Sokobanja and Negotin; Gradova/Cities Zaječar and Bor; Regionalne privredne komore Zaječar/Regional Chamber of Commerce; Preduzeća za puteve/Road enterprise „Zaječar“; NVO/NGO „Timočki klub“ i Fakulteta za menadžment/Faculty for management Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...