Home / Knjaževac / S.C.S. Plus iz Knjaževca vodeća Srpska firma na sajmu u Kelnu

S.C.S. Plus iz Knjaževca vodeća Srpska firma na sajmu u Kelnu

Keln — Srpske kompanije iz sektora drvne industrije predstaviće svoj proizvodni program na specijalizovanom sajmu Interzum u Kelnu.

Ovaj prestižni Sajam počinje sutra i traje do 24. maja. Na nacionalnom štandu Srbije proizvodni program predstaviće šest kompanija.

To su: S.C.S. Plus iz Knjaževca, čiji proizvodni program obuhvata sedišta, naslone, školjke, ploče, delove nameštaja, Sunce Marinković, iz Kragujevca, proizvođač visokokvalitetnih prozora i vrata, Tara Concept iz Kragujevca, koja se bavi izradom luksuznih podnih i zidnih obloga, Topwood iz Beograda, proizvođač pločastog materijala i nameštaja, kao i stolarije od drveta, Zvemil iz Bajine Bašte, proizvođač otpresaka od bukovog i topolovog blind furnira, i kompanija Entero iz Nove Pazove, čija je delatnost opremanje enterijera poslovnih prostora i stambenih objekata.


Drvna industrija je, kako poručuju iz PKS, prepoznata kao jedna od četiri prioritetne industrijske grane sa najvećim potencijalom za rast i razvoj, te je sajam Interzum 2019 prava prilika za predstavljanje domaćih proizvodjača parketa, prozora i vrata, kao i proizvodjača građevinskih elemenata od drveta i delova nameštaja.

Lidija Nikolić, vlasnica SCS Plus Knjaževac – biografija

(Foto: Bizlider.org)

Vlasnik preduzeća SCS Plus iz Knjaževca, po obrazovanju diplomirani ekonomista.

Kao stipendista LEDE, fabrike obuće, počla da radi na poslovima analize i plana. Brzo je napredovala, tako da je u periodu od 1986-2003. radila kao finansijski direktor. Na jednom od svojih mnogobrojnih poslovnih putovanja došla je na ideju da započne sopstveni biznis i da za to potraži ino partnera. Tako je 1997. god. osnovano preduzeće SCS PLUS.

Preduzeće SCS plus je izvozno orjentisano, naime 95% ostvarene proizvodnje preduzeće realizuje na ino tržišta u vrednosti od 2 500 000 EUR/Nemačka, Holandija, Norveška) a od 2007.g. i na područje bivših jugoslovenskih republika. Kvalitet proizvoda poštovanje rokova i cenovna konkurentnost učinili su preduzeće atraktivnim za ino kupce. Postojeći kapaciteti preduzeća rade u tri smene. Preduzeće SCS plus najveći je proizvođač delova za stolice od furnira na balkanskom poluostrvu.

Preduzeće zapošljava 120 radnika, od toga 88,24% radi u proizvodnji.

Godišnje SCS Plus proizvede milion delova, sedišta školjki,naslona, ploča – tabli za pisanje. Stolice iz pogona SCS plusa prepoznatljive su u Evropi. Jedan od najznačajnijih projekata preduzeća SCS Plus je opremanje Univerziteta u Frankfurtu, i opremanje Opere u Lajpcigu.Politika firme je “Jednom naš kupac-zauvek naš kupac”!: Preduzeće SCS plus je porodična firma ,pored gospođe Lidije u rad su uključeni suprug, sin i ćerka. Dobitnici su više domaćih prestižnih priznanja.

Dobitnik brojnih priznanja među kojima i Biznis Dama 2010. koju dodeljuje Klub privrednih novinara KPN




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...