Home / Knjaževac / Boševo dobilo novi asfvalt! Novi parter za kulu!

Boševo dobilo novi asfvalt! Novi parter za kulu!

Predsednik Opštine Milan Đokić obišao je danas, sa saradnicima, dva knjažavačka gradilišta. U Gurgusovačkoj kuli u toku su radovi na parternom uređenju, a veliki posao asfaltiranja gradskih ulica nastavljen je na Boševu.

Gurgusovačka kula svedok je burne istorije knjaževačkog kraja. U prošlosti, o njoj se govorilo kao o ”Srskoj Bastilji”. Danas, to je Festivalska pozornica, mesto rezervisano za najveća koncertna dešavnja u gradu tokom leta i u vreme održavanja FKMS-a. Uz podršku programa EU PRO, koji finansira Evropska unija, Kula će  za nekoliko dana dobiti novi izgled. U parterno uređenje, koje je povereno Atrifeksu iz Niša, biće uloženo oko pet miliona dinara, kaže predsednik Opštine Milan Đokić.

”Nekoliko godina nakon što smo sredili park ispred Gusrgusovačke kule, na kome se sada okuplja veliki broj dece iz ovog kraja, uz pomoć EU PRO radimo parterno uređenje. Kula je mesto koje tokom letnjih meseci okuplja veliki broj naših sugrađana i gostiju sa strane. Popločava se, radi se rasveta oko zidova. Želja nam je da Kulu stavimo na raspolaganje Knjaževčanima ne samo za vreme Festivala, već da od početka proleća do kraja jeseni, ona bude mesto gde će se dešavati razni kulturni programi. Ovakvi objekti su retkost, ne samo u Srbiji, već i na ovom delu Balkana. Uz istorijsku priču, koju Gurgusovačka kula ima, nadam se da će postati atraktivna i turistička destinacija”.

Predsednik Đokić obišao je sa saradnicima i drugi kraj grada, naselje Boševo,gde se odvija posao asfaltiranja krakova Užičke i ulice Četvrtog septembra.

”Nastavljamo akciju afaltiranja, koju smo započeli pre nekoliko dana. Trudimo se da tangiramo i selo i grad. Sutra se asfaltira ulica Janka Katića, prekosutra Stara Kalna. Neće biti dana kada nećem,o asfaltirati po neku od ulica, što u gradu, što u selima, tokom čitave građevinske sezone,” istakao je Đokić.

Vrednost radova na Boševu je oko tri i po miliona dinara, a izvođač  je preduzeću Štrabag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...