Home / Karate / Radoš Savić iz Knjaževca Šampion Sveta u tradicionalnom karateu

Radoš Savić iz Knjaževca Šampion Sveta u tradicionalnom karateu

Radoš Savić, je učitelj i takmičar Kluba borilačkih veština “Egami Centar Svedok” iz Knjaževca, učestvovao je na “Svetskom Prvenstvu u Nemačkoj, u Štutgartu od 01. do 03. novembra 2019., na kome je učestvovalo 1.950 takmičara iz 44 zemlje sveta.

Kako saznajemo Iako je imao zdravstvenih problema prilikom trajanja prvenstva (pukao mu je mišić), Radoš se nije predao. Nastavio je svoju borbu i dokazao da je najbolji, time što je postao Šampion Sveta.

 

Takođe, nastupao je i u borbama za Tim Srbije i osvajač je Srebrne medalje, 2. mesto na Svetskom Prvenstvu 2019.

Radošev put do Šampiona Sveta bio je više nego trnovit. Nakon prvog eliminacionog kruga kata u kome je pobedio, pri samom početku drugog nastupa imao je peh.  Pukao mu je mišic na levoj ruci (biceps). No, bez predaha sa neverovatnim bolom nije stao i pobedio. Nakon lekarske intervencije i saveta lekara reprezentacije da više ne može da nastupa, Radoš je na sopstveni rizik nastavio, rekavši: “Ratnici Fudokana, nikada se ne predaju… i nakon još dve uzastopne pobede,  rekao je: “Bila je to najveća borba koju sam mogao da imam: morao sam da pobedim bol i da ga sve vreme kontrolišem. pobedivši samog sebe – pobedio sam i protivnike i postao Šampion Sveta…. Dao sam sebe potpuno, bez imalo rezerve u sebi i popeo na pobedničko postolje, sa ponosom obavijen srpskom zastavom slušajući intoniranje himne Bože pravde…Moram napomenuti, da sam bio impresioniran duhom koji je vladao u Fudokan Reprezentaciji Srbije dok se navijalo i pevala himna Srbije.”
A da to nije sve, nastupao je i u borbama za Tim Srbije (Tomislav Kojić, Radoš Savić i Predrag Janković) i osvajač je Srebrne medalje, 2. mestona Svetskom Prvenstvu 2019.



Sve ono kroz što je prolazio bilo je neverovatno, da je čak izazvao suze pojedinim prisutnim članovima Repreznetacije Srbije i predstavnicima Fudokan Saveza.
Klub borilačkih veština EGAMI CENTAR SVEDOK, Zahvaljuje se: Sportskom savezu Knjaževac – opštini Knjaževac, OŠ “MLADOST” i Zeković Sokolu, vlasniku Kafe picerije “KORZO”, Fudokan Savezu Srbije i generalnom sekretaru FSS.
Radoš Savić se i lično zahvaljujeprof. dr Radomiru Mudriću (Beograd), Jeleni Minić (Knjaževac), Brković Vladici, Jeleni Davidović (Beograd) Draganu Saviću (Nemačka), Bojani Jakovljević (USA), Zoranu Jakovljeviću (Kraljevo) Sportskom Savezu Knjaževac i Opštini Knjaževac za pruženu pomoć za pripreme i odlazak na Svetsko Prvenstvo u Nemačku.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...