Home / Fudbal / Timočaninu i titula i kup – najuspešnija sezona u klupskoj istoriji

Timočaninu i titula i kup – najuspešnija sezona u klupskoj istoriji

 

 

Pobedom protiv Resnika 7:0 fudbaleri Timočanina na najlepši mogući način završili su najuspešniju sezonu u klupskoj istoriji.

Fudbaleri Timočanina na najlepši mogući način završili su takmičarsku sezonu. Posle osvajanja titule prvaka u Zoni istok i plasmana u Srpsku ligu, Timočanin je juče osvojio i pehar pobednika Kupa na nivou Okruga. U finalnoj utakmici, odigranoj na gradskom stadionu u Knjaževcu, Timočanin je pobedio ekipu Mladosti iz Resnika rezultatom 7:0.

„Drago mi je da smo trijumfom u Kupu zaokružili izuzetno uspešnu sezonu. Danas smo ostvarili laku pobedu u izvanrednom ambijentu i uz veliku podršku navijača. Za ovo smo se cele sezone borili, a moram da istaknem da je uspeh zajednički – igrača, uprave, stručnog štaba i lokalne samouprave“, istakao je Goran Đukić, trener Timočanina

Ovom prilikom Knjaževčanima su pripala tri pehara – jedan za titulu u ligi, kao i dva za trijumf u Kupu, prelazni i jedan u trajno vlasništvo. Specifičnost jučerašnje utakmice je da jeTimočanin imao dvojicu kapitena – Igoru Nikoliću trofej za osvojenu Zonu istok predao je Miroslav Milivojević, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije, dok je Goran Tomić, predsednik Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga, pehar za trijumf u Kupu uručio Aleksandru Miniću koji je juče zvanično završio igračku karijeru.

„Ovo je za mene srećan, ali i veoma emotivan trenutak, pošto završavam igračku karijeru. Ostaću i dalje u klubu kako bi svojim iskustvom pomogao ekipi u Srpskoj ligi“, izjavio je medijima Aleksandar Minić.



Osvajanje duple krune u upravo završenoj sezoni predstavlja jedno od najvećih rezultatskih dostignuća u 98 godina dugoj istoriji kluba. „Pobeda u Kupu bila je laka i ubedljiva, ali je zato trka u prvenstvu bila neizvesna do poslednjeg kola. Smatram da smo zasluženo izborili plasman u viši rang i ovom prilikom posebno zahvaljujem opštini Knjaževac na maksimalnoj podršci tokom čitave sezone. Pred nama je ozbiljan posao da se što bolje pripremimo za obaveze koje nas očekuju u Srpskoj ligi i nadam se da ćemo u srpskoligaškom društvu proslaviti i veliki jublej – 100 godina postojanja kluba“, rekao je Ninko Mihajlović, potrpredsednik Timočanina.

Igrači, članovi stručnog štaba i uprave juče su zasluženo slavili veliki uspeh, ali prema najavama iz kluba, vremena za slavlje i odmor nema previše. Već početkom jula očekuje se okupljanje na gradskom stadionu i početak priprema za novu sezonu u Srpskoj ligi.

 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...