Home / Ekologija / Predsednik Đokić sa predstavnicima ministarstava Vlade Srbije

Predsednik Đokić sa predstavnicima ministarstava Vlade Srbije

Knjaževac su juče posetili  Zoran Kasalović, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Filip Abramović, pomoćnik ministra zaštite životne sredine.

Oni su sa predsednikom opštine, Milanom Đokićem razgovarali o aktuelnim temama, kao što su upravljanje čvrstim komunalnim otpadom, izgradnja transfer stanice na teritoriji opštine Knjaževac, o lokalnom ekonomskom razvoju i pružanju usluga građanima na jednom mestu.

Prema rečima Filipa Abramovića, pomoćnika ministra zaštite životne sredine, prošlogodišnji predlog Ministarstva, bio je da se sve deponije u opštinama, koje su velike ”ekološke bombe”, stave van funkcije, spreme za sanaciju i zatvore.

”Prošle godine smo predložili donošenje odluke o zajedničkom upravljanju komulanlnim otpadom, predloživši da se sve deponije u opštinama, koje su velike ”ekološle bombe”, stave van funkcije, spreme za sanaciju i zatvore. Tu je i odluka o izgradnii transfer stanice na teritoriji Knjaževca, koju je Ministarstvo podržalo sa pet i po miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije,” kazao je Ambramović.


 

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, ove godine podržalo je projekat opštine Knjaževac, za dodelu sredstava kao podršku za izgradnju upravne zgrade JKP Standard, sa 10 miliona dinara, rekao je Zoran Kasalović, državni sekretar u ovom ministarstvu.

“Prošle godine su ostvarena sredstva u iznosu od 1.600.000 dinara za podršku Festivalu kulture mladih Srbije. Ove godine opština Knjaževac konkursala je za dodelu sredstava kao podršku za izgradnju upravne zgrade JKP Standard. Mi smo podržali taj projekat sa 10 miliona dinara”, naglasio je Kasalović.

Sa Kasalovićem i Abramovićem, osim ovih aktuelnih tema, predsednik opštine Milan Đokić, razgovarao je još i o budućim projektima unapređenja životne sredine i servisa, koji građanima Knjaževca mogu život da učine lakšim i boljim. ”Ministarstvo državne uprave i lokalne samouparave podržalo je izgradnju upravne zgrade JKP Standard, a Ministarsvo zaštite životne sredine izgradnuu transfer stanice ka kojoj će gravitirati i opštine Sokobanja i Svrljig. Razgovarali smo i o budućim projektima unapređenja životne sredine i servisa koji građanima Knjaževca mogu život da učine lakšim i boljim”, naglasio je Milan Đokić.

Kako je najvaljeno, tokom maja, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisaće još dva konkursa, vezana za unapređenje usluga ka građanima i čuvanje kulturne baštine nacionalnih manjina, na kojima se, shodno dosadašnjim iskustvima, očekuju i dobri projekti iz Knjaževca.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...