Home / Bezbednost / Jezivi detalji masakra u Knjaževcu!

Jezivi detalji masakra u Knjaževcu!

 

Deda mislio da mu je jedan unuk ubio drugog, pa ispraznio šaržer!

Deda Nenadu je neko rekao da je Ivan ubio svog brata, što ga je razbesnelo!

Nenad Ronić (63) iz Knjaževca ispalio je 29 metaka na muža, sinove i snaju svoje ćerke, jer je bio besan zbog tuče svog unuka od ćerke i unuka od sina.
Ronić je krvavi pir počinio u nedelju oko 21 sat, kada je hicima iz automatske puške ubio zeta Jastreba Asanovića (38) i njegovog sina, a svog unuka, Ivana Ronića (19), dok je teško ranio drugog unuka Bendžamina (15) i suprugu ubijenog Ivana Romanu (20).

Nezapamćeni zločin dogodio se u kući Nenadove ćerke Monike, gde je ubica došao pošto je čuo da se njegov unuk Ivan, Monikin sin, potukao sa svojim bratom od ujaka.

– Nenad je udovac. Ima dve ćerke i jednog sina. Ćerka Monika živi u Knjaževcu, druga ćerka i sin u Nemačkoj. Kobnog dana iz Nemačke mu je došao sin Siniša sa porodicom. Sinišin sin se potukao s bratom od tetke Ivanom. Deda Nenad je to saznao, dohvatio automat i otišao kod ćerke Monike – kaže komšija Božin Simić.

Zločinu je prethodila rasprava sa ćerkom.

– Nenadu je neko rekao da je Ivan ubio svog brata. Njega je to toliko razbesnelo, pa je seo u auto i otišao do ćerkine kuće, koja se nalazi nekoliko ulica dalje od njegove. Čim je ušao u dvorište, rekao joj je: “Tvoj sin je ubio mog unuka!”. Ćerka ga je ubeđivala da je to laž, ali on je nije slušao. Ponovo je seo u auto, otišao kući, uzeo pušku i vratio se kod ćerke. Čim je ušao, počeo je da rešeta po dvorištu. Rođenoj ćerki je ubio muža i sina, dok joj je snaju i drugog sina ranio. Bio je pijan – kazao je.

Veći masakr sprečio je komšija Miloš Stefanović, koji je čuo rafale i pomahnitalom ubici oteo pušku.

– U ćerkinu kuću je došao s “kalašnjikovom”, ukućani su bili u dvorištu, a on je krenuo da puca. Naseljem su odjekivali rafali, a ja sam čuo i dotrčao. Preskočio sam ogradu, prišao sam Nenadu s leđa i dohvatio pušku. Oteo sam je, a Nenad je pobegao. Pogledao sam pušku, u njoj je ostao samo jedan metak, a unutra staje 30 komada – prepričava dramu komšija Stefanović i dodao da se takva tragedija ne pamti.

Komšije pričaju da je Nenad ubrzo posle dvostrukog ubistva i ranjavanja uhapšen.

Zukan Stefanović, otac ranjene Romane, kaže da je tačno da su se Ivan i brat potukli i da se ubrzo sve smirilo.

– Rastavili smo ih i otišli kući. Posle sat i po vremena došao je deda i upucao celu familiju. Ranio je moju ćerku, a njenog muća je ubio. Romana je operisana . rekao je Zukan.

Ubijeni Ivan i njegova ranjena supruga Romana postali su roditelji pre manje od mesec dana.

– Romana se porodila krajem juna. Ona i Ivan dobili su sina. Dete neće upoznati oca, nadamo se da će barem majka preživeti – kažu komšije.

 

Ranjeni Bendžamin je izrešetan po nogama, dok je Romani metak prošao kroz stomak i zaglavio se u levom kuku.

Radomir Pavlović, otac ubijenog Jastreba Asanovića, kaže da su svi znali kakav je Nenad.

– Svi smo znali kakav je moj prikan Nenad, ja s njim godinama nisam ni govorio. Nenad je uvek, kad popije, izazivao tuču, nema s kim se nije dokačio. Ko zna koliko je puta dolazila policija zbog njega – priča Pavlović.

 

Saša Asanović, rođak ubijenog Jastreba kaže da ga je Nenad ranije jurio pištoljem.

– Nenad je mene pre desetak godina jurio pištoljem da me ubije. Pokušao je i kolima da me pregazi – priča Saša.

 

POLICAJCI ČUVAJUI NENADOVU KUĆU

Ispred kuće uhapšenog Nenada Ronića juče je dežurala policija.

– Policajci čuvaju kuću da je mi ne bismo uništili. Razbili bismo je, zapalili, kamenovali. Čuli su da ćemo kuću ovog monstruma sravniti sa zemljom, pa je sad obezbeđuju – kažu okupljene komšije.

Inače, novinari nisu pronašli Sinišu, Nenadovog sina iz Nemačke, kao ni unuka s kojim se ubijeni Ivan potukao. Komšije pričaju da su se oni sklonili posle masakra.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Pao PRVI SNEG u Srbiji: Zabelelo se Stara planina

      Na Staroj planini, na visinama iznad 1.500 metara, počeo ...