Home / Bezbednost / Zatvor za roditelje čija je beba u Knjaževcu umrla od gladi

Zatvor za roditelje čija je beba u Knjaževcu umrla od gladi

 

Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru zatražilo da se roditeljima male Maše, tromesečne devojčice koja je krajem februara prošle godine umrla od gladi, izrekne kazna zatvora od jedne i po godine.

Vanbračni supružnici Darko Đorđević (34) i Milica Janković (29) iz Knjaževca imaju još dvoje maloletne dece, koja su im oduzeta nakon tragične smrti Maše i smeštena u hraniteljske porodice.

 

Sve dok nije završena obdukcija, smatralo se da je beba preminula od hladnoće. Međutim, obdukcija je pokazala da je malena Maša preminula od gladi. Mi smo Osnovnom sudu u Knjaževcu podneli optužni predlog kojim se Đorđeviću i Jankovićevoj na teret stavlja kršenje porodičnih obaveza u saizvršilaštvu – izjavio je Slaviša Dimitrijević, javni tužilac Osnovnog tužilaštva u Zaječaru.



Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru, zbog sumnje da su propustili nadzor nad tom porodicom, vodi i dokazni postupak protiv odgovornih lica u Zdravstvenom centru Knjaževac. Naime, postoji mogućnost da su odgovorni medicinski radnici imali propuste u nadzor nad tom porodicom

 

Izvor Telegraf

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...