Home / Bezbednost / Pozari sirom Timocke krajine

Pozari sirom Timocke krajine

3094_vatrogasci-beta-beta_f.jpg

Grejalica uzrok požara u Službi zapošljavanja?

U požaru, koji je juče izbio u Filijali Nacionalne službe zapošljavanja u Zaječaru, pričinjena je velika materijalna šteta, ali je kompletna arhiva i dokumentacija sačuvana, izjavio je danas direktor Dragan Golubović. Jedna kancelarija je potpuno izgorela, oštećene su instalacije i kompletan informacioni sistem ne radi, tako da ova ustanova do ponedeljka, 18. januara, neće moći da pruža usluge gradjanima.

Vatrogasci su brzo reagovali i lokalizovali požar nakon što su evakuisali zaposlene iz kancelarija zahvaćenih dimom i vatrom. Policijska uprava u Zaječaru ne želi da daje izjave o uzrocima požara dok istraga traje, ali prema nezvaničnim informacijama koje su danas objavili lokalni mediji, pretpostavlja se da je uzrok uljana grejalica koja je bila ukljucena u struju.

Tanjug


U požarima izgoreli poslovni i stambeni objekat

pozar-vatra-vatrogasci1-v.jpgNegotin – U Negotinu su poslednjih dana u gotovo samom centru grada izbila dva veća požara. Bez obzira na brzu intervenciju vatrogasno-spasilačke jedinice, u požarima su izgorela dva poslovna i jedan stambeni objekat, na sreću bez ljudskih žrtava. U poslednjem požaru potpuno je izgorela stolarska radnja, stradao je celokupan inventar, mašine, alati, materijal i gotovi proizvodi, a šteta se procenjuje na 15.000 evra. Uz ponudu za materijalnu pomoć oštećenim licima, lokalna samouprava je takođe ubrzala proces preseljenja vatrogasaca na lokaciju bližu gradu. Kako saznajemo, lokacija novog vatrogasnog doma najverovatnije će biti kod Auto-moto društva i nekadašnjeg stovarišta Hemijske industrije Prahovo, što će, kako ocenjuju nadležni, omogućiti efikasniji rad i brže reagovanje vatrogasaca.

J. B .K. “Danas”


Leave a Reply

x

Check Also

Festival hrišćanske kulture u Zaječaru (Video)

Pod okriljem II Festivala hrišćanske kulture, Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki g. Ilarion ...