Home / Bezbednost / Knjazevcaki BOMBAS – neuracunjiv !!????/

Knjazevcaki BOMBAS – neuracunjiv !!????/

Ljubiša TošićKNJAŽEVAC – Ljubiša Tošić (67), koji je 25. marta postavio bombu na vrata stana Velimira Lukića, starešine Opštinskog prekršajnog veća u Knjaževcu, od čije eksplozije je poginula njegova žena Radica (57), proglašen je neuračunljivim. Krivično veće Okružnog suda u Zaječaru, kojim je predsedavao sudija Jovo Krtinić, ovakvu presudu je donelo posle pregleda u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu gde je ustanovljeno da Tošić boluje od paranoidne psihoze. Sud je odlučio i da se ubici sudijine supruge izrekne mera čuvanja i obaveznog lečenja u neuropsihijatrijskoj ustanovi

zatvorenog tipa. Velimir Lukić je, pre gotovo tri godine, osudio Tošića, koji je penziju stekao radeći u fabrici automobila “Audi”, u nemačkom gradu Inglštat, na novčanu kaznu od 1.000 dinara, zbog spora sa bivšom suprugom. Tošić je tada, nakon što je sudski podelio imanje sa bivšom ženom, počeo da postavlja ogradu između svog i imanja koje je pripalo nekadašnjoj supruzi. Razvukao je ceradu između dva dvorišta. Njegova bivša supruga je, međutim, odmah pozvala policiju i podnela prijavu protiv njega, zbog čega je on, nakon prekršajnog postupka, trebalo da plati 1.000 dinara, koju mu je odredio Lukić. Tošić je to odbio da učini, nakon čega se dogodio novi incident. Kod gradske apoteke zaustavila ga je policijska patrola sa nalogom za privođenje, jer nije platio kaznu. Ali, odbio je da pođe, a u sukobu sa policajcima jednog je teško povredio. I analize DNK i bioloških tragova pronađenih na mestu zločina, u knjaževačkoj Ulici Branka Radičevića, potvrdili su da je osumnjičeni Tošić, nekoliko sati pre nego to je Radica stradala, bio ispred njenih vrata. – Reč je o osobi koja je, pre godinu i po dana, nakon što ga je moj otac osudio da plati kaznu od 1.000 dinara zbog narušavanja javnog reda i mira, telefonom zvala moje roditelje i pretila im – ispričao je tada Marko Lukić, sin pokojne Radice. – Tošić je zvao mog oca na poslu i pretio mu. Ali, nije se libio ni da telefonom pozove i moju majku, koju je, takođe, zastrašivao. Jednom joj je čak i poručio da se to neće tako završiti i da će biti žrtava.

VEZA SA DRAGIŠOM CVEJIĆEM

DRAGIŠA Cvejić (47), predsednik Opštinskog suda u Knjaževcu, koji je 21. marta 2008. godine ubijen na istovetan način kao i Radica Lukić, vodio je istragu o Tošićevom napadu na policajce i odredio mu pritvor od osam dana, ali mu nije on izrekao presudu. Zbog toga su nadležni, neposredno pre hapšenja osumnjičenog, tvrdili da postoji veza između ta dva zločina. Suđenje Ivanu Stojadinoviću (30), osumnjičenom da je postavio bombu od čije je eksplozije stradao Cvejić, odloženo je na neodređeno vreme.

Lj. T, “Novosti”

 



Bombaš neuračunljiv

By Miloš Zdravković

Ubistvo u Knjaževcu

tosic-v.jpg

Krivično veće Okružnog suda u Zaječaru, kojem je predsedavao sudija Jovo Krtinić, oglasilo je, nepravosnažnom presudom, Ljubišu Tošića (67) neuračunljivim i naložilo meru čuvanja i obaveznog lečenja u neuropsihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa. Tošić je 25. marta postavio bombu na vratima stana Velimira Lukića, starešine Opštinskog prekršajnog veća u Knjaževcu, od čije je eksplozije poginula njegova supruga Radica Lukić (57). Kako se navodi u obrazloženju presude, a na osnovu rezultata psihijatrijskog veštačenja, ustanovljeno je da Tošić pati od paranoidne psihoze i da u trenutku izvršenja krivičnog dela nije na racionalan način mogao da shvati značaj onog što je učinio. Velimir Lukić je Tošića, nakon sukoba koji je ovaj imao sa svojom bivšom suprugom, kada je između svog i njenog dela imanja razvukao ciradu između dva dvorišta kako bi majstorima obezbedio hlad, zbog čega je njegova tadašnja supruga podnela prijavu protiv njega, osudio da plati kazu od 1.000 dinara. Tošić je, međutim, odbio da to učini. Nakon toga, njega je, kod gradske apoteke, zaustavila policijska patrola, koja je imala nalog da ga privede jer nije platio kaznu. Ali on je odbio da pođe sa njima, nakon čega se fizički sukobio za policajcima. Tada je i povredio jednog od pripadnika organa reda, zbog čega ga je Dragiša Cvejić, predsednik Opštinskog suda u Knjaževcu, koji je 21. marta prošle godine stradao od posledica ranjavanja bombom koja je bila postavljena na kapiji njegove kuće, bio osuđen na godinu dana zatvora.

S. B. “Alo”

Leave a Reply

x

Check Also

Mihajlović na otvaranju deonice auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada (Foto & Video)

Zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović prisustvovao je  otvaranju deonica auto-puta od Pirota ...