Home / Babin zub / Godine ozbiljnih investicija na Staroj planini – Ski opening 2019/2020 (Video)

Godine ozbiljnih investicija na Staroj planini – Ski opening 2019/2020 (Video)

Na Staroj planini, koja je inače protekle godine prema statistici zabeležila najveći rast broja gostiju, ovog vikenda počela je nova zimska sezona.

Imajući u vidu broj rezervacija, u SP risortu očekuju da će i u 2020. moći da se pohvale rekordnim brojem turista. Sada se, zahvaljući novim saobraćajnicama do krova Srbije stiže i lakše i brže, kaže direktor Goran Karadžić. 

“Od istočnog kraka koridora 10, koji je predsednik otvorio pre mesec dana, sopotske, pirotske petlje, pa dovde gde sad stojimo, stizaće se za 45 minuta”. Karadžić.

Stara planina je vratila život u istočnu Srbiju, ali do dostizanja zamišljenog cilja da ona bude planinski centar koji će raditi 365 dana u godini, moramo još mnogo da radimo, rekao je Milan Đokić, predsednik knjaževačke opštine.

”Stara planina živi tek sa dva, ili tri posto svojih ukupnih kapaciteta. Pred nama su godine ozbiljnih investicija, povezivanje sa privatnim kapitalom. Stara planina treba da bude planinski, ne samo zimski centar, koji će raditi 365 dana u godini”

U sličnom pravcu razmišljaju i u Turističkoj organizaciji, gde kažu da oko dve hiljade kreveta, koliko ih je trenutno u hotelima i domaćoj radinosti,  nije ni izbliza dovoljno, naglasio je Đokić.





Zahvaljujući sistemu za osnežavanje radnici Skijališta Srbije pripremili su za skijaše i bordere staze koje prate gondolu na Jabučkom ravništu.

Ski opening bio je prilika da se gostima hotela Stara planina predstave staroplaninski specijaliteti i proizvodi domaće radinosti.

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...