Home / 2020 / Nova radna mesta za Knjaževčane u nemačkoj HATIBI (Video)

Nova radna mesta za Knjaževčane u nemačkoj HATIBI (Video)

Danas je u industrijsoj zoni u Knjaževcu  otvorena fabrika nemačke kompanije Hatiba.

Pogon su svečano pustili u rad Jorg Markus Fik, vlasnik Hatibe, Milan Đokić, predsednik opštine i Marko Pećanac, savetnik predsednika Srbije.

Srbija ima rastuću ekonomiju, a ovde sam pronašao ljude sa kojima se saradnja zasniva na uzajamnom poverenju, rekao je vlasnik kompanije Hatiba Jorg Markus Fik.

Na mestu davno napuštenog pogona nekadašnjeg Imposa nikla je potpuno nova, moderna fabrika. Svakodnevna borba za nove investitore i nova radna mesta naš je najvažniji zadatak, izjavio je predsednik opštine Milan Đokić.

”Posle mnogo meseci priprema, došli smo do finalizacije i otvaramo nekoliko fabrika bukvalno u desetak dana. Otvorili smo SCS, sada nemačku investiciju – kompaniju Hatiba, u petak ćemo otvoriti još jednu fabriku iz drvoprerade. Svi oni upošljavaju od 50 do 150 radnika i svakako da upošljenje 300 radnika za Knjaževac znači mnogo. Stopa nezaposlenosti u Knjaževcu se smanjuje. Pre četiri godine imali smo 4300 nezaposlenih, a sada ih imamo 2700 i to dovoljno govori o tome kako je živa privredna aktivnost na teritoriji knjaževačke opštine”, dodao je Đokić.




Značajnu pomoć u pronalaženju rešenja za revitalizaciju ovdašnjih privrednih kapaciteta lokalnoj samoupravi pruža kabinet predsednika Vučića, istakao je Marko Pećanac, savetnik za strana ulaganja predsednika Republike.

”Vi koji ovde živite imate osećaj bremena kako je nekad bilo i šta je nekada odavde odlazilo u svet. Država je stala iza ljudi koji se ovde bave privredom. Primenili smo iskustva iz drugih gradova, ali smo i brže neko u drugim krajevima zemlje uspeli da se dogovorimo i da vidimo rezultate”, naglasio je Marko Pećanac.

Na poslovima dorade i oplemenjivanja metala od marta meseca radi 13 radnika, a nemački poslodavac bi u prvoj fazi poslovanja trebalo da zaposli 50 radnika. Investicija Hatibe u knjaževački pogon vredna je 1,2 miliona evra.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...